Direct aan de slag

Hou jij ook van doen, praktisch en de vaart erin? Ga dan aan de slag met mijn oefeningen, gratis downloads en neem een kijkje in mijn boekenkast.

Praktische tips

Speuren naar fondsen als een pro

‘’Ik weet met de beste wil van de wereld niet waar ik moet beginnen met zoeken’’. Dit vertelde een student van de HKU Theatre & Education mij bij de start van een workshop over fondsenwerven. En die opmerking hoor ik vaak. Mensen zien door de bomen het bos niet meer.

praktische tips

5 kernvragen

Zoek je tips over fondsenwerven? Met de 5 kernvragen bespaar je jezelf veel tijd. Lees verder

Gratis download

Lijst met fondsen

 

Gratis download

Slim fondsenwerven in 6 stappen

Veel mensen ervaren een drempel zodra ze denken aan subsidies en fondsen. Ze bevriezen voor ze starten. Zonde! Want jij hebt een goed plan. En zo ingewikkeld is fondsenwerven niet. Benut dus vooral de mogelijkheden voor jouw plan.

Vind je eigen inspiratie

Wil je bewust meer aandacht besteden aan je eigen creativiteit? In het boek ‘The Artist’s way’ van Julia Cameron vind je allerlei oefeningen om je eigen creativiteit weer aan te wakkeren. Ben je nieuwsgierig naar dit boek?

Boekenkast

Businessplan op 1 a4

Geen lappen tekst en theorie maar eenvoudige maar sterke vragen die je helpen om je ideeën te vertalen naar een strak plan. Hou je net als ik van boeken waarmee je meteen concreet aan de slag kan? ‘Businessplan op 1 a4′ is zo’n boek. Een echte aanrader voor iedereen die zin heeft om door te pakken!

oefening

Scherp formuleren

De oefening ‘Vijf keer waarom’ lijkt simpel maar is heel erg krachtig! Door jezelf meerdere keren de ‘waarom’ vraag te stellen kom je stapsgewijs bij de kern van je vraagstuk. Ontdek het zelf door het simpelweg nu meteen even te doen. Gun jezelf 10 minuten voor dit experiment en laat je verrassen door de uitkomst.

Boekenkast

Nooit meer te druk

Soms komt er een boek voorbij waarin je alle zinnen wil arceren. Ken je dat?  ”Nooit meer te druk” van Tony Crabbe is zo’n boek voor mij. Het boek ligt al lange tijd in de boekwinkel maar ik ontdekte het pas een paar maanden geleden.  Mijn exemplaar is inmiddels volgeplakt met post-its en de pagina’s zijn ingekleurd. Het boek leeft. Wil je weten waarom? Lees dan verder.