Advies voor makers in de werkplaats

Werkplaats Zwolse theaters is een broedplaats voor (theater)makers om hun talenten verder te ontwikkelen. Door middel van professionele begeleiding en ondersteuning in de vorm van zakelijke en artistieke ondersteuning, financiele ondersteuning, masterclasses en werkplaatsen is er ruimte om voor ontwikkeling en experiment.

De missie van de werkplaats is om het culturele makersklimaat in regio Zwolle te versterken door middel van talentontwikkeling, het delen van kennis, het bieden van ondersteuning en het vergroten van het aanbod van professionele en kwalitatieve producties. Er worden masterclasses aangeboden, residenties in Werkplaats Odeon en ze coproduceren voorstellingen met makers en gezelschappen. 

DE VRAAG

De opdracht bestond uit twee delen:

  • Advies, training en coaching voor makers
  • Sparringpartner beleid en talentontwikkeling voor Zwolse theaters.

HET PROCES

Zwolse theaters zat ten tijde van mijn opdracht in de opstartfase van de werkplaats. Juist bij de startfase van een nieuw project voel ik mij als een vis in het water. Ik hielp met het verhelderen van de werkwijze en methodiek binnen het werken met talent. Ik adviseerde het team om hiervoor ook een vorm/beeldtaal te vinden richting de doelgroep. Ook heb ik twee seizoenen een cursusreeks uitgestippeld en geleid. 

RESULTAAT 

  • Een methode voor selecteren van makers 
  • Richtlijnen voor het implementeren van een methodiek binnen de werkwijze
  • Cursus aanbod
  • Met mijn advies hebben meerdere makers zelfstandig fondsen aangeschreven en toegekend gekregen.

 

Wil je ook met mij aan de slag? Stel hier je vraag.