Nooit meer te druk

Soms komt er een boek voorbij waarin je alle zinnen wil arceren. Ken je dat?  ”Nooit meer te druk” van Tony Crabbe is zo’n boek voor mij. Het boek ligt al lange tijd in de boekwinkel maar ik ontdekte het pas een paar maanden geleden.  Mijn exemplaar is inmiddels volgeplakt met post-its en de pagina’s zijn ingekleurd. Het boek leeft. Wil je weten waarom? Lees dan verder.

Weg met ’timemanagement’

Waar andere boeken zoals ‘Gettings things done’  gaan over time management (meer doen in minder tijd) gaat dit boek over het managen van je aandacht. We hebben geen onbeperkte tijd en energie. Focus je daarom op de dingen waarmee je de meeste impact maakt.

Hoe kan je met beperkte middelen effectief focussen voor een optimale impact?

Dus niet meer doen en harder werken…Nee, bewust kiezen waar jij je aandacht aan wil besteden. Knopen doorhakken dus!

Keuzes maken hoort bij strategie.

Vragen die hierbij worden gesteld zijn:

  • Waar moet je mee stoppen om beter te kunnen focussen op je kernstrategie?
  • Wat moet je minderen?
  • Welk risico loop je of welk verlies moet je accepteren om gefocust te blijven op je strategie?

‘Less is more’

Wanneer ik met klanten aan de slag ga komen deze vragen ook vaak aan bod. Ik kan helpen om gedachten op een rij te zetten en te kiezen. Maar dit boek is ook een uitstekend middel om er zelf mee aan de slag te gaan.

Wil je meer weten? Hieronder zie je de link naar het boek (en nee, ik heb geen aandelen ;):

”In de bestseller Nooit meer te druk gebruikt Tony Crabbe nieuw psychologisch onderzoek om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we hebben het te druk. Al 100.000 mensen gingen je met dit boek voor in de zoektocht naar een opgeruimder leven.Onze inbox en to-dolijst puilen uit en een enorme hoeveelheid mensen verwacht dingen van ons. Maar geloven dat je het altijd druk hebt omdat je zoveel te doen hebt, is onjuist en vooral zinloos. Drukte is een natuurlijke reactie op een overvolle wereld, maar het is niet de enige reactie.Dit is geen timemanagementboek; Tony Crabbe biedt heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven.”

https://www.bol.com/nl/f/nooit-meer-te-druk/9200000051780904/

Laat hier je gegevens achter voor meer informatie