Even stilstaan en opeens valt alles samen

Herken je dit? Soms ben je zo hard aan het werk voor ideeën of problemen van anderen, dat je te weinig aandacht hebt voor je eigen koers. Dat overkwam mij. Werkend als zelfstandige zei ik vol enthousiasme “JA!” op werkelijk alles. Leuk! Doe ik! Ik herhaal: op alles!

Ik bedacht met Friskop een concept voor koffieverkopers op de Haagse markt. Deed de eindregie van een klassiek concert. Bedacht nieuwe subsidieregelingen en was ook eventjes docent tekenen. En alles lukte. Maar het koste wel veel energie om alles goed te doen en steeds te schakelen. Of ik spijt heb? Echt niet! Ik genoot met volle teugen. Vooral van nieuwe mensen, situaties en uitdagingen.

Schot in de roos

Wel voelde ik mij soms een dolenthousiast hondje dat als een gek achter zijn staart aan rent. Waar was ik nou eigenlijk mee bezig?! Het was tijd om even stil te staan. Om even kritisch te kijken naar mijn eigen gedrag en werk. Ik vermoedde dat ik een blinde vlek had. Daarom vroeg ik een adviseur en profiler om hulp. Een schot in de roos! Samen analyseerden we mijn keuzes. Toen durfde ik eindelijk toe te geven dat ik niet alles leuk vind. Ik leerde NEE zeggen. “Ik doe het niet.”

Dat was best een beetje eng. Ik werk nu vier jaar volledig zelfstandig en wil vooral veel werken! Maar krijg ik dan wel genoeg opdrachten als ik kritischer ga selecteren? En tijd die ik besteed aan nadenken over mijn eigen onderneming, zie ik niet direct terug in de omzet. Toch zette ik door. Ik kreeg tijd en ruimte voor mijn ideeën. En ik voelde sinds jaren mijn eigen creativiteit weer groeien! Met mijn adviseur bekeek ik met welke energie ik anderen maximaal in beweging krijg.

Ik leer het jou!

Opeens viel alles samen. Ik kreeg eindelijk scherp hoe ik mijn kennis van theater en speldidactiek kan combineren met mijn kennis van zakelijke en creatieve processen. En natuurlijk fondsenwerven. Ik help om een verhaal helder en krachtig te vertellen. Een verhaal met een ‘kloppend hart’ dat je raakt en beweegt.  Een plan dat meteen tot de verbeelding spreekt maakt anderen enthousiast en nieuwsgierig.

Wat is nieuw?

En zo maak ik een nieuwe start, met een nieuwe naam: Buro Kien wordt Annerieke Otten Training & Advies. Met die naam kennen mensen mij immers vooral. Mijn dienstenpakket is nu wat specifieker. Je moet bij mij zijn als je een vliegende start wilt maken met nieuwe plannen. Dan zet ik je aan en ben weer weg.

Ik richt mij vooral op directie en management van culturele instellingen en zelfstandigen in de creatieve sector. Ik werk ook voor het onderwijs, vanuit mijn andere onderneming: Springstof trainingen in verbeeldingskracht. Mijn thuisbasis blijft het mooie stadje Kampen aan de IJssel, maar ik werk door heel Nederland. Het liefste bij mijn opdrachtgevers, buiten of in een café. Heerlijk! Steeds een nieuw uitzicht.

Mijn ei is gelegd. Mijn koers bepaald. Nu heb ik weer alle aandacht voor jouw idee. Wat gaan we doen?

Laat hier je gegevens achter voor meer informatie