Leer slimmer en sneller fondsenwerven tijdens de masterclass Fondsenwerven.
De tijd van afwijzingsbrieven van fondsen en subsidiënten is voorbij. Na het volgen van deze training weet jij hoe je een complete en goede aanvraag schrijft die voldoet aan de richtlijnen van een fonds of subsidiënt. Met inzet van een succesvolle strategie maak je bovendien van fondsenwerven teamwork.
Fondsenwerven is een wereld op zich waar je makkelijk in kan verdwalen en het vervolgens snel opgeeft. Annerieke gaf hierin handvaten, maakte concreet, gaf tips en trucs en zorgde ervoor dat iedereen het gebouw verliet met de gedachte “waarom heb ik dit niet eerder gedaan?” reactie van deelnemer
foto: christein.nl
Professionals binnen de podiumkunsten, talentontwikkeling of cultuureducatie. Directeuren, managers, projectleiders, medewerkers van podia. Maar ook makers die willen fondsenwerven voor eigen werk zoals muzikanten, theatermakers, etc.
Ik begeleid dagelijks mensen met het aanschrijven van fondsen en behaal daarmee resultaten van 1,4 miljoen (voor een groot meerjarig project) tot 1000 euro voor een pop-bandje. Op jaarbasis behalen mijn opdrachtgevers, klanten en deelnemers van workshops een gezamenlijk resultaat van €800.000 aan geworven subsidies en fondsen. Ik ontwierp ook subsidieregelingen voor gemeenten zoals de ArtPitch038 en ik werkte als freelance programma adviseur voor het Fonds voor Cultuurparticipatie. Ik ken de regels van het fondsenwerven dus door en door.
Ik gaf les bij ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, NHL docent theater, Landstede MBO en MBO Alfa College. Ik gaf daar vakken zoals ‘begroten voor evenementen’, kunstbeleid, concept, methodiek, fondsenwerven etc. Wil je meer lezen over mijn werkervaring en opleidingsachtergrond. Bekijk dan mijn LinkedIN pagina.
Ik voldoe aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs, de gedragscode van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO, brancheorganisatie voor private aanbieders van trainingen en opleidingen) en de VOI (de Vereniging voor Opleidingsinstituten voor Informatica).
.
Je leert het meeste wanneer je zelf aan de slag gaat. Daarom is een training altijd opgebouwd in drie delen:
Voorafgaand aan de training bespreken we welke onderwerpen en oefeningen het beste aansluiten bij de leervragen van de deelnemers. Veel gevraagde onderwerpen zijn:
Je kan kiezen uit onder andere:
Het is heel fijn om concreet te weten waar fondsen naar kijken. Ook is het heel goed om weer eens na te denken waarom het van belang is dat je aanvraag wordt goedgekeurd. Wat = je waarde.
Er zijn zoveel meer mogelijkheden voor mijn plan dan ik dacht! Ik voel me nu echt gemotiveerd om met het fondsenwerven aan de slag te gaan. Ik was een beetje bang om te beginnen maar die angst is nu weg
Zo fijn om te horen dat je je artistieke kracht kan inzetten om een aanvraag te schrijven. Dat maakt het leuk en uitdagend.
Ik heb van Annerieke hele fijne kaders gekregen waarbinnen ik kan beginnen met het uitwerken van mijn plan en aanvraag.
Ik denk dat inspireren, motiveren en hoop geven voor de doelgroep één van de meest waardevolle dingen is die Annerieke met haar werk geeft.
N.a.v. de duur en omvang van de vraag maak ik een offerte op maat.
Wil je meer weten over mijn trainingsaanbod? Stel via het contactformulier gerust vrijblijvend je vraag.